OVER MIJ

Creatief - Oog voor detail - Inlevend - Communicatief

Mijn naam is Mercedes Arnau Córdoba (1964, Rotterdam), het gezicht achter Mercedes Arnau |Creaties vanuit het hart.

De schoonheid in vorm en beeld fascineert mij en harmonie is wat mij drijft. Het intrigeert mij het leven in zijn totaliteit te zien, om holistisch te werk te gaan. Hiervoor gebruik ik als rode draad de Feng Shui leer en de eeuwenoude Chinese astrologievorm Nine Star Ki.

Art of Living

WAT IK KAN BIEDEN

Wat ik jou vandaag de dag kan bieden, is een optelsom van kennis die ik heb opgedaan en heb samengebracht onder Mercedes Arnau | Creaties vanuit het hart. Na mijn studie Modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam start ik als mode-ontwerpster en -styliste in de modebranche. Mijn carrière begint in Madrid, waar ik jarenlang heb gewoond, gewerkt en waar ik veel ervaring heb opgedaan. Juist in deze inspirerende stad heb ik mijn passie voor schoonheid en perfectie uitgebreid. Mijn expertise gaat verder dan kleding en vertaalt zich ook in interieurstyling.
Mijn samenwerking als interieurstyliste bij een stichting voor verstandelijk gehandicapten heb ik als zeer speciaal ervaren. Het vormgeven aan ruimtes waar gehandicapte en niet gehandicapte mensen elkaar kunnen ontmoeten, was een onvergetelijke en leerzame ervaring en geeft een extra dimensie aan mijn expertise op interieurgebied.

FENG SHUI

Steeds meer ga ik op zoek naar de harmonie tussen de persoonlijkheid van mijn klanten en de uiterlijke verschijningsvormen van kleding en interieur. Een volgende logische stap was de gecertificeerde opleiding tot Feng Shui professional.
Feng Shui en Chinese astrologie (Nine Star Ki en Paht Chee of Bazi) brengen de nodige verdieping in mijn ontwerpen en adviezen. Immers, als je je goed voelt in je kleding en je interieur brengt dit je dichter bij wie je werkelijk bent en stimuleert het je in je verdere ontwikkeling. Vanuit liefde en volle toewijding heb ik ‘Mercedes Arnau | Creaties vanuit het hart’ gecreëerd, waar ik al vele klanten
heb mogen begeleiden vanuit mijn expertises.

 

Mercedes Arnau - Feng Shui
Mercedes Aranau - zwart wit familie - School

MIJN ACHTERGROND

In 2008 lanceer ik mijn eigen advies- en stylingbureau ‘Mercedes Arnau Lifestyle’; sinds 2017 omgedoopt naar ‘Mercedes Arnau | Creaties vanuit het hart’. Vormgeving, ontwikkeling en styling met visie voor schoonheid en harmonie staan centraal.
Ik start met interieuropdrachten voor o.a. lunchrooms, diverse zorgcomplexen, wellness centra, winkels en andere openbare ruimtes. In de loop van de jaren breng ik meer verdieping in mijn
aanbod door middel van meerdere opleidingen en cursussen. Uiteindelijk studeer ik in 2012 af als Feng Shui Professional.

MIJN LEVENSLOOP

Mijn diensten omvatten persoonlijk advies, consulten, workshops en lezingen.

Tussen 2005 en 2015 doe ik tevens ervaring op als docente Spaans en Culturele & Kunstzinnige Vorming (CKV) op een scholengemeenschap en doceer ik mijn moedertaal aan de Vrije Universiteit van Brielle en Oostvoorne. Eveneens geef ik privélessen aan  particulieren en bedrijven en organiseer ik een vijftal studiereizen Spaans in samenwerking met gerenommeerde taleninstituten in Málaga, Valencia en Madrid.

*

In 2003 keer ik vanuit Spanje (Madrid) terug naar Nederland, waar ik tot 2008 als interne styliste heb gewerkt bij Stichting Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten. Deze periode is voor mij enorm waardevol vanwege de diepgang en nieuwe inzichten die het mij over het leven en mijn werkveld heeft gegeven.

*

In Madrid volg ik tussen 2000 en 2003 reeds diverse holistische trainingen op het gebied van voetreflectie, Shiatsu massage, Hygiënisme, Yoga en  expressieve dansvormen als buikdansen.

*

De periode van 1987 tot 2003 staat in het teken van mode. Als modevormgeefster voor het Spaanse warenhuis Induyco start ik in 1987 en maak ik deel uit van de ontwerpafdelingen voor de huismerken van het warenhuis El Corte Inglés. Vanaf 1996 ontwerp ik als freelancer voor onder andere de merken Sybilla, Jesús del Pozo en het kinderkleding merk Ginkana.

*

Mijn basis wordt gelegd tijdens mijn studies. Ik start in 1982 aan de modevakschool Vogue in Amsterdam. Daarna studeer ik in 1986 af aan de Willem de Koning Academy in Rotterdam, richting modevormgeving. Nog geen half jaar later krijg ik een baan aangeboden in Madrid en komen mijn langgekoesterde dromen om mijn werk, mijn passie en het land van mijn ouders te verenigen.

HOUT
In het hart van elke winter zit een trillende lente, en achter de sluier
van elke nacht zit een glimlachende dageraad.
- Kahlil Gibran