INTERIEURVORMGEVING

JE WONING ALS OMHULSEL

INTERIEURVORMGEVING
Je woning als omhulsel

Sta je op het punt om je huis te (her)inrichten en ben je geïnteresseerd in de diepere betekenis van het wonen? Dan is Feng Shui een mooie aanvulling op een interieuradvies.
Feng Shui richt zich op de ruimte om ons heen. Dat gaat van de plek waar een gebouw staat tot de individuele ruimtes binnen dat pand.
Chinese astrologie Nine Star Ki Nine Star Ki is één van de oudste vormen van astrologie in de wereld en wordt op meerdere manieren ingezet. Met behulp van je geboortedatum, -tijd en -plaats
geeft Nine Star Ki je inzicht welke van de vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water bij jou horen.
De specifieke eigenschappen van deze elementen en hun onderlinge relatie verklaren waar je kracht en je valkuilen zitten. Hoe je kunt groeien door de ontbrekende schakels te ontwikkelen.
Hoe de interactie met je medebewoners of collega's verloopt en waarom. Maar ook hoe het komt dat je je in een ruimte of op
een bepaalde plek minder goed kunt voelen. En wat je eraan kunt doen om dat te verhelpen.
Bij een Feng Shui analyse wordt Nine Star Ki gebruikt om de bewoner in relatie tot het huis te plaatsen en een op de persoon gericht advies op maat te geven.
Feng shui en Nine Star Ki Balans en harmonie zijn van fundamenteel
belang om goed te functioneren. Feng Shui en Nine Star Ki zijn instrumenten die ingezet kunnen worden om de actuele stand van
zaken in je leven op te maken, om te ontdekken of en waar het evenwicht mogelijk verstoord is.
Door middel van praktische adviezen ten aanzien van jezelf en de ruimte waarin je je beweegt, kan dit evenwicht hersteld worden.

Zowel Feng Shui als Nine Star Ki vinden hun oorsprong in China en worden er al ruim 4000 jaar beoefend. Ook in het Westen is steeds meer interesse voor deze manier van kijken. Zowel voor woningen als bedrijfsgebouwen.
Chinese astrologie (Nine Star Ki) gaat net als Feng Shui uit van het principe dat alles in de kosmos verbonden is door een voortdurende energiestroom, Ki of Chi.
Beide werken met de vijf elementenleer en de relatie waarin deze elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) tot elkaar staan. Door het optimaliseren van de Chi stroom wordt het welbevinden van de mens bevorderd.
Uit ervaring weten we dat de ene ruimte goed aanvoelt en de andere een gevoel van onbehagen geeft zonder dat we de oorzaak hiervan weten. Onder andere de indeling van een ruimte, de gebruikte kleuren, verlichting en meubels zijn van grote invloed op de mens. Feng Shui streeft ernaar om in de ruimte een harmonieuze energiestroom te creëren waardoor je als bewoner meer in balans bent en er beter tot je recht komt. Dit kan vaak al met behulp van eenvoudige, praktische oplossingen.
Bij interieurvormgeving op basis van Feng Shui ga ik uit van het gebruik van de juiste kleuren, vormen en materialen op de juiste plekken in de woning zodat er evenwicht en harmonie in het interieur ontstaat. De woning wordt als het ware optimaal ondersteund door de inrichting en dat ervaar je als bewoner.
Feng Shui gaat er ook vanuit dat de woning, ons interieur, een spiegel is van wie wij zijn. Met andere woorden, de wijze waarop een woning al dan niet wordt ingericht, onderhouden en gekoesterd zegt ook iets over onze persoonlijkheid en onze levensissues.
Bij een Klassieke Feng Shui analyse wordt Nine Star Ki gebruikt om jou als bewoner in relatie tot je woning te plaatsen en daarmee een persoonsgericht advies op maat te geven.

Zie voor verdere informatie: Weet wie je bent! analyse en de Rode draad.